Borgerkrig i Syrien 1

“Hvor er verden, mand? Hvor er araberne? Verden er ligeglad med os” siger en fra De Hvide Hjelme i filmen.

Klassen inddeles i grupper på tre-fire personer, hvor hver gruppe får en af nedenstående fire opgaver. Der må gerne være to grupper på de enkelte opgaver. Brug maks. 45 minutter på at besvare spørgsmålene, og derefter en halv time på at forberede powerpoint-oplæg af omkring 10 minutters varighed. Hvis I bruger klip fra filmen til at underbygge jeres argumenter, så sørg for at cue dem på det præcise minuttal inden fremlæggelsen. 1.BORGENKRIGEN I SYRIEN SOM EN INTERNATIONAL KONFLIKT ( A-NIVEAU) Undersøg baggrunden for borgerkrigen i Syrien, herunder de forskellige indenlandske parters baggrund, motiver og interesser samt deres indbyrdes alliancer.
Undersøg hvilke lande, der støtter den syriske præsident Bashar al-Assad, og hvilke lande, der i større eller mindre udstrækning støtter de forskellige oprørsgrupper. Undersøg deres officielle begrundelser for støtte, og diskuter om andre årsager til støtte kan gøre sig gældende?
“Hvor er verden, mand? Hvor er araberne? Verden er ligeglad med os” siger en fra De Hvide Hjelme i filmen (0:25:04). Diskuter hvorfor hverken de arabiske lande eller vesten i højere grad har grebet ind i borgerkrigen til fordel for oprørerne. Anvend teorier om international politik.
I en periode under borgerkrigen stod Islamisk Stat som en af de stærke grupper blandt oprørerne. Overvej hvad det kan have betydet for den internationale støtte til oprøret mod Assad. Forslag til materiale: Faktalink: Borgerkrigen i Syrien, januar 2017
https://faktalink.dk/titelliste/borgerkrigen-i-syrien Obamas tale om Syrien 10.9.2013
www.washingtonpost.com/politics/running-transcript-president-obamas-sept-10-speech-on-syria/2013/09/10/a8826aa6-1a2e-11e3-8685-5021e0c41964_story.html?utm_term=.3bae2518f45c Putin udtaler sig om russisk engagement i Syrien 4.9.2015:
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11845635/Vladimir-Putin-confirms-Russian-military-involvement-in-Syrias-civil-war.html Irans rolle i Syrien: Rapport fra Royal United Services Institute for Defence and Securities Studies, især s. 3-10 https://rusi.org/sites/default/files/201608_op_understanding_irans_role_in_the_syrian_conflict_0.pdf Tyrkiets rolle i Syrien:
www.dr.dk/nyheder/udland/tyrkiet-revser-usa-og-nato-efter-offensiv-i-syrien-hvorfor-lytter-i-ikke
www.dr.dk/nyheder/udland/puk-damsgaard-tyrkiet-gaar-ind-i-syrien-baade-ramme-og-kurderne

Link til FIlmcentralens undervisningsbeskrivelse: https://filmcentralen.dk/gymnasiet/film/de-sidste-maend-i-aleppo

Link til 'De sidste mænd i Aleppo': https://filmcentralen.dk/gymnasiet/film/de-sidste-maend-i-aleppo

Kernestof
KOMPETENCE, FÆRDIGHEDS- OG VIDENSOMRÅDER:
Menneskerettigheder og ligestilling
Historisk bevidsthed
Jordkloden og dens klima
Sociale og kulturelle forhold
Overblik over forløbet
Fag
Samfundsfag og Mediefag
Klassetrin
Ungdomsuddannelserne
Samfundsfag på A og B-niveau på gymnasie
Undervisningstid
1-2 lektioner
Læringsmål for Forløbet
Efter forløbet bør eleverne kunne:

Elevopgaver i forløbet

No items found.