Hvad skjer der i Afghanistan?

Læringsmål

  • Eleverne får viden om situationen i Afghanistan, og hvordan det kan føre til en stigning i antal mennesker på flugt/flygtninge.


Situationen i Afghanistan er kompliceret og udvikler sig stadig. På dette kursus får eleverne kendskab til, hvad der er sket i Afghanistan op til, under og efter Taliban har overtaget kontrollen med hele landet, og hvorfor mange afghanere ikke ser andet valg end at flygte fra  deres land.


Du vil måske starte med vores læremateriale om flygtninge, eller i det mindste få dem til at se denne korte forklarende video, som du kan finde her: https://flygtningeborn.dk/1-3-klasse/hvad-er-en-flygtning.


Når I har gennemgået, hvad en flygtning er, kan I gå videre til situationen i Afghanistan, og hvorfor vi venter mange flygtninge fra landet.


Se denne video af Zahra, en afghansk flygtning i Danmark, men husk på, at videoen blev lavet før Taliban-overtagelsen tidligere på året. Du kan finde filmen her:

https://vimeo.com/240632466


Se også denne video af Tarek, hvor han bestemmer, hvad han skal tage med når han flygter: https://vimeo.com/235905896


Situationen i Afghanistan er langt fra simpel og kan være svær at forstå, især for børn, så du vil måske starte med at spørge børnene i klassen, hvad de ved om situationen, eller hvis der er overhovedet ved noget, ved at stille spørgsmåle som:


  • Hvad har du hørt om, hvad sker i Afghanistan?
  • Hvorfor tror du, at nogle mennesker skal flygte fra Afghanistan?
  • Hvad ville du bringe med, hvis du skulle flygte i morgen - højst tre ting


Her kan du finde en diaspræsentation om situationen i Afghanistan:

https://www.canva.com/design/DAEtWOEg-zM/sLH4AZ83B2YLL2rjQXzDdw/view?utm_content=DAEtWOEg-zM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebuttonKernestof
KOMPETENCE, FÆRDIGHEDS- OG VIDENSOMRÅDER:
No items found.
Overblik over forløbet
Fag
Dansk
Klassetrin
Indskoling
1.-3. Klasse
Undervisningstid
1-2 lektioner
Læringsmål for Forløbet
Efter forløbet bør eleverne kunne: