Børn på Flugt fra Ukraine

Få forståelse for situationen i Ukraine igennem undervisning, visuelt materiale og visuelle førstehåndsberetninger fra ukrainske flygtninge.

Åben Skole

Dette forløb tager udgangspunkt i krigen i Ukraine, som er den største begivenhed i nyere tids historie og har skabt den største flygtningekrise i Europa siden 2. verdenskrig. Alle folkeskoleelever bliver i dag eksponeret for krigs-snak og nyhedsstrømmen kan fremkalde forvirring og frygt. Dette undervisningsforløb giver eleverne en forståelsesramme for krigens baggrund, et indblik i hvordan konflikten påvirker ukrainernes liv samt mulighed for at reflektere over de følelsesmæssige udfordringer i at være et barn på flugt.

Undervisningsforløbet består af en kombination af oplysning i oplægsform, audiovisuelt materiale, interaktive refleksionsøvelser og førstehåndsberetninger fra unge flygtninge. En kombination, der giver eleverne unik indsigt i og forståelse for situationen i Ukraine og dens konsekvenser for helt almindelige ukrainske børn og unge.

Vi ønsker at bekæmpe følelsen af apati og magtesløshed og derimod inspirere eleverne til at yde en positiv indsats for at støtte de ukrainske flygtninge.

Praktiske informationer:

Fag: Dansk, Historie, Samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling 
Emner: Flugt, Historie, Integration, Krig, Samfund
Pris: Gratis for skoler i Københavns Kommune

Heading