Om os

Det vi er!

FlygtningebørnDK er en civilsamfundsorganisation og undervisningsplatform, der arbejder på at informere om flygtningesituationen set fra børnenes perspektiv. 
Vi blev skabt som en undervisningsplatform i 2016 i kølvandet på flygtningekrisen i 2015 med finansiel støtte fra en række humanitære organisationer og offentlige aktører. Siden er FlygtningebørnDK blevet Danmarks foretrukne og største uafhængige undervisningsplatform om flygtningebørn. I dag er vi en medlemsbaseret civil samfunds organisation, som arbejder for at skabe information om og forståelse for flygtningebørns vilkår.

Hos FlygtningebørnDK  mener vi, at den globale flygtningesituation ofte fremstår unuanceret i den offentlige debat i Danmark, særligt når det handler om flygtningebørn.Vi arbejder for, at flygtninge skal anses for mennesker med ressourcer som alle andre og at disse ressourcer bør aktiveres frem for en passificering og offergørelse af flygtninge.

En unik kombination af oplysning, video og undervisning!

Film og fotografier kan ændre verden og gør det ofte!

Hos FlygtningbørnDK og vores partnere arbejder vi med undersøgende journalistik og research og bruger video sammen med nye teknologier til at dokumentere flygtningekriser og truslerne mod flygtningebørn og menneskerettighederne.

I vores mediebibliotek kan journalister og undervisere finde videnskabelig og opdateret information om situationen for flygtninge og flygtningebørn forskellige steder i verden.

Vores arbejde er målrettet, direkte og effektivt. Læs mere om vores projekter eller besøg vores mediebibliotek for at se tidligere rapporter, videoer og artikler.

Vision og Mission

80 millioner mennesker er på flugt i verden i dag - det er flere end nogensinde før. Halvdelen af flygtningene er børn. Børn har ikke selv valgt at være flygtninge og de er særligt sårbare over for de ekstreme omstændigheder, de møder i livet på flugt.FlygtningebørnDK har en vision om at børn på flugt er sikret, og har de samme rettigheder som andre børn på tværs af grænser og myndigheder 

Vores mission er todelt;

1) at informere og engagere en ny generation af samfundsborgere således, at de kan skride til handling og. kæmpe for flygtningebørns vilkår i og udenfor Danmark, og

2) at støtte initiativer, som fremmer flygtninges egne muligheder for at skabe sig en fremtid. 

Vores målgruppe er særligt danske børn og unge. Vi tror på, at et oplyst grundlag er den bedste grobund for, at den næste generation af samfundsborgere kan skride til handling og kæmpe for flygtningebørns vilkår i og udenfor Danmark.

Hvad vi gør!

I august 2021 er Afghanistan blevet overtaget af Taliban og vi må forudse, at mange afghanere vil søge mod Europa som flygtninge. FlygtningebørnDK vil igen være parate til at være i kontakt med flygtningene og informere i danske skoler samt facilitere debatter om, hvordan vi bedst kan integrere de afghanske flygtninge i samfundet og skabe information og forståelse for gruppen af flygtninge og deres baggrund.

Vi tilbyder medier, forskere, undervisere og befolkningen et bredt udvalg af videobaseret materiale, der afdækker forskellige aspekter af livet som flygtningebarn og illustrerer, hvorfor børn verden over flygter.

Vi har produceret videobaseret undervisningsmateriale om flygtningebørns vilkår i lande som Afghanistan, Bangladesh, Kenya, Colombia, Guatemala, Syrien, Tyrkiet, Libanon, Grækenland og Danmark. Med engagerende og interaktivt undervisningsmateriale fra FlygtningebørnDK får lærere, pædagoger og elever indsigt i, hvad det vil sige at være et barn på flugt i dag og lærere og pædagoger bliver klædt på til at kunne undervise om flygtningebørn alene eller sammen med ansatte fra Flygtningebørn.dk

Alle vores aktiviteter baserer sig på et grundlæggende ønske om at støtte og oplyse og gennem vores arbejde vil vi gerne nå ud til en bred vifte af borgere, der kan støtte flygtningebørn globalt, hvad end det er økonomisk støtte, deltage i samfundsdebatten eller at engagere sig i frivilligt arbejde.

Vi arbejder med og for organisationer på frontlinjerne for at oplyse om flygtninge- og migrantkriser, for at undersøge og dokumentere håndteringen af flygtningestrømme og -kriser, og for at afsløre menneskerettighedsovertrædelser. 

Vi arbejder også med de lokale partnere i flygtningeområder fordi vi tror på flygtninge som en resource, der kan give deres holdninger i debatten og selv formidle den. Samtidig går vi i dybden og beskriver på vores platform og i sociale medier aktuelle begivenheder om flygtninge og især flygtningebørn ligesom vi rejser til flygtningeområder og beskriver situationen derfra.

Vi er den uafhængige fact baserede resource-base som danske undervisere, medier og debattører kan støtte sig til i den intense debat, der har hersket om flygtninge i Danmark i mere end 20 år og som må forventes at fortsætte. Som medlem af foreningen flygtningebørnDK er du med til at styrke kampen for Danmarks og verdens flygtningebørn gennem oplysning og solidaritets aktiviteter.

Hvad kan du gøre?

Vi har indgået en række samarbejdsaftaler med hjælpeorganisationer på globalt plan, der bl.a. skal gøre det muligt for dig at rejse afsted som frivillig volontør og hjælpe med at udbrede informationer og førstehåndskendskab til flygtningesituationen i lande som Grækenland, Italien og lande i Balkan.

Som medlem har du også mulighed for at påvirke flygtningebørnDK's retning og komme med forslag til, hvordan vi kan styrke oplysningsindsatsen og aktiviteter for flygtningebørn i Danmark og verden.

Med din støtte kan vi fortsætte vores arbejde med at være en stemme for børn på flugt og formidle deres virkelighed gennem vores platform.

Teamet
Vores dedikerede team består af journalister, socialarbejdere, fotografer og forskere med kompetence og erfaring fra arbejde med flygtninge. Vi og vores partnere er til stede i regioner med flygtningeruter for at sætte fokus på flygtningekriser og menneskerettighedskrænkelser, der alt for ofte går under radaren eller bliver præsenteret fejlagtigt i dansk og international politik og nyhedsformidling.

Teamet i Flygtningebørn.DK:
Florian Elabdi
Journalist
Florian er uddannet journalist og har rapporteret om politiske forhold i Danmark, Mellemøsten og Afrika. Han har de seneste år produceret dokumentarfilm og skrevet reportageartikler for en lang række danske og internationale medier såsom The Guardian, Al Jazeera English, Danmarks Radio, Politiken og Information m.fl.
Henrik Grunnet
Producent og Grundlægger, Grunnet Film
Henrik er prisvindende journalist og har arbejdet som redaktør på både DR og TV2. Siden 2009 har Henrik arbejdet for organisationen International Media Support med ansvar for Syrien og undersøgende journalistik. I 2015 og 2016 var Henrik producent på serien Børn Alene på Flugt, som blev sendt på DR2. Henrik var også ansvarlig for undervisningsmaterialet til dokumentaren Mit Afghanistan, som gav danske skoleelever mulighed for at komme i direkte kontakt med afghanske civilpersoner i Helmand provinsen.
Hanne Heidinger
Administration
Hanne har en baggrund i antropologi og jura og snart færdig med sin kandidat i Global Refugee Studies. Hun har erfaring fra flere NGO’er og har blandt andet arbejdet med børn og unge i Rio de Janeiros favelaer og Norges Røde Kors beredskab. Tilbage i 2016 var hun med til at udvikle et fagligt sprogkursus i sundhed for migranter i 5 europæiske lande gennem det EU-finansierede projekt V.O.L.C.A.N.O.
Louisa Blindbæk
Projektkoordinator
Louisa er kandidat i international ledelse fra CBS med speciale i interkulturelt samarbejde på arbejdspladser. Hun har i perioden 2013-2016 arbejdet som leder og administrator i den private sektor i hhv. Argentina og Danmark. Siden 2017 har hun været projektleder for kunst- og læringsplatformen 100% FREMMED? der med kunsten som værktøj skaber læring og dialog på danske uddannelsesinstitutioner om kulturel, social, værdimæssig og religiøs mangfoldighed i Danmark.
Lars Schmidt
Lars er uddannet reklamefotograf med mange års erfaring. Lars har base og fotostudie i København – men løser opgaver i det meste af verden. Fra 2010 – 2014 havde Lars ti rejser til Afghanistan, hvor han bla. underviste journalister i fotografi og video. For flygtningebørn.dk har Lars rejst rundt i Danmark og til adskillige flygtningelejre forskellige steder i verden. Hans seneste rejser var til flygtningelejre ved den tyrkiske/syriske grænse samt fra Rohingya-flygningelejre i Bangladesh.
Emilie Canvin
Frivillig
Emilie er studerende på kandidaten Global Refugee Studies på Aalborg Universitet og er færdig i sommeren '21. Emilie har en baggrund i latinamerikanske studier og har frivillig erfaring med at koordinere kulturelle events om Latinamerika i Oxfam Ibis. Nu arbejder hun som frivillig rådgiver på nød-herberget Kompasset i Københavns Nordvestkvarter, hvor brugergruppen består af udokumenterede europæiske migranter.
Cæcilie Tygesen
Tidl. praktikant og frivillig journalist
Cæcilie studerer kandidat i journalistik på Syddansk Universitet. Hun styrer FlygtningebørnDK's sociale medier og så har hun arbejdet og været i praktik på DR, hvor hun har lavet SoMe-indhold, skrevet reportager og arbejdet på DR2's satireprogrammer.
Lorne Mark Lathey
Frivillig
Lorne er oprindeligt uddannet i hjemlandet Canada, som massageterapeut og arbejdede i en årrække som ballet massør på Det Kongelige Teatre, inden han læste til socialrådgiver. Efter endt uddannelse som socialrådgiver har Lorne været ansat i kommunalt regi som sagsbehandler på integrationsområde, herunder 26 år i Frederiksberg Kommune. Fra 2004 til 2019 var Lorne ansat som myndighedssagsbehandler i Frederiksberg Kommunes Familieafdeling’s særlige afsnit for flygtningefamilier og uledsagede flygtningeunge. I oktober 2019 gik han på pension og har sidenhen engageret sig i Flygtningebørn.dk’s arbejde.