Hvem vi er!

FlygtningebørnDK

Hvad vi gør

Vi har i FlygtnigebørnDK produceret videobaseret undervisningsmateriale om flygtningebørns vilkår i lande som Afghanistan, Bangladesh, Kenya, Colombia, Guatemala, Syrien, Tyrkiet, Libanon, Grækenland, Ukraine og Danmark. Med dette interaktive undervisningsmateriale, som er gratis tilgængeligt på undervisningsplatformen, kan lærere og pædagoger hjælpe deres elever med at opnå indsigt i, hvad det vil sige at være et barn på flugt.

Gennem vores skoletjeneste tilbyder vi desuden undervisning på danske skoler. Udover oplysende oplæg, benytter vores dygtige undervisningsteam sig af videofortællinger, der præsenterer flygtningesituationen i børnehøjde, og faciliterer spændende, interaktive øvelser, der får eleverne til at reflektere. Vi formidler flygtningebørnenes virkelighed på en måde, der engagerer og inspirerer.

Vi tilbyder tre forløb om henholdsvis krig og konflikt, klimakatastrofer og Ukraine. FlygtningebørnDKs skoletjeneste er en del af Åben Skole, så folkeskoler i Københavns Kommune kan booke et oplæg helt gratis.

Vi støtter desuden op om indsatser, der arbejder for at forbedre flygtninges vilkår og kæmper mod overtrædelse af menneskerettighederne, både herhjemme og i verdens brændpunkter.

Hvad du kan gøre

Tilmeld dig som medlem og støt vores arbejde! Som medlem af FlygtningebørnDK er du med til at styrke kampen for Danmarks og verdens flygtningebørn gennem oplysning og solidaritetsfremmende aktiviteter. Som medlem har du også mulighed for at påvirke FlygtningebørnDKs retning og komme med forslag til, hvordan vi kan styrke oplysningsindsatsen og aktiviteter for flygtningebørn i Danmark og verden.

Med din støtte kan vi fortsætte vores arbejde for børn på flugt. Tilmeld dig her.

Et medlemskab koster 50 kroner om året.


Teamet
Henrik Grunnet
Grundlægger og bestyrelsesformand
Henrik er prisvindende journalist og har arbejdet som redaktør på både DR og TV2. Siden 2009 har Henrik arbejdet for organisationen International Media Support med ansvar for Syrien og undersøgende journalistik. I 2015 og 2016 var Henrik producent på serien Børn Alene på Flugt, som blev sendt på DR2. Henrik var også ansvarlig for undervisningsmaterialet til dokumentaren Mit Afghanistan, som gav danske skoleelever mulighed for at komme i direkte kontakt med afghanske civilpersoner i Helmand provinsen.
Lars Schmidt
Bestyrelsesmedlem
Lars er uddannet reklamefotograf med mange års erfaring. Lars har base og fotostudie i København – men løser opgaver i det meste af verden. Fra 2010 – 2014 havde Lars ti rejser til Afghanistan, hvor han bla. underviste journalister i fotografi og video. For flygtningebørn.dk har Lars rejst rundt i Danmark og til adskillige flygtningelejre forskellige steder i verden, bl.a. flygtningelejre ved den tyrkiske/syriske grænse, Rohingya-flygningelejre i Bangladesh og frontlinjen i Ukraine.
Emilie Canvin
Bestyrelsesmedlem
Emilie har en baggrund i latinamerikanske studier og Global Refugee Studies. Hun har erfaring som frivillig for bl.a. Oxfam Ibis, hvor hun var med til at koordinere kulturelle events om Latinamerika.
Lorne Mark Lathey
Undervisningsansvarlig og bestyrelsesmedlem
Lorne er oprindeligt uddannet i hjemlandet Canada som massageterapeut og arbejdede i en årrække som balletmassør på Det Kongelige Teater. Derefter uddannede Lorne sig til socialrådgiver blev ansat i kommunalt regi som sagsbehandler på integrationsområde, herunder 26 år i Frederiksberg Kommune. Fra 2004 til 2019 var Lorne ansat som myndighedssagsbehandler i Frederiksberg Kommunes Familieafdelings særlige afsnit for flygtningefamilier og uledsagede flygtningeunge. I oktober 2019 gik han på pension og har sidenhen engageret sig i Flygtningebørn.dks arbejde.

Samarbejdspartnere