Gør en forskel

Bliv volontør!

Ønsker du at gøre en forskel for uledsagede mindreårige flygtninge og vil du samtidig gerne opleve verden og udvikle dig selv? Har du 5 mdr. mellem studier eller arbejde og er du 20-35 år? Så rejs ud med International Aid Services (IAS) og Ung Mosaik og bliv volontør hos organisationen Faros i Athen, Grækenland.

Vi er en NGO, der arbejder med formidling af emner relateret til flygtningestrømmen i Europa, og vi skal derfor afholde workshops på folkeskoler, gymnasier og højskoler efter rejsen.

Hvem er Ung Mosaik?

Ung Mosaik er Mosaik-kirkernes børne- og ungdomsforening. Den består af 34 lokalforeninger med 2.400 medlemmer. Foreningen yder støtte til formålsbestemte aktiviteter i lokalforeningerne, herunder medarbejdertræning både i Danmark og i udlandet.

Ung Mosaiks formål er ”At lede børn og unge til tro på og efterfølgelse af Jesus Kristus, så de ud fra et kristent menneske- og livssyn engagerer sig i deres naturlige netværk, lokalmiljøet og i globale problemstillinger.”

Læs mere på https://www.ungmosaik.dk/.

Hvem er Faros?

Faros er en kristen non-profit organisation, som arbejder for at beskytte og hjælpe flygtningebørn, -unge og -familier i en god retning i livet. Organisationen er startet af danskere.

Den massive tilgang af flygtende mennesker til Grækenland har over de senere par år skabt svære levevilkår for flygtninge i Athen. Den mest udsatte gruppe er de børn og unge fra 10-18 år, som er alene i Grækenland uden deres nærmeste familie. Det estimeres, at der befinder sig omkring 3500 af disse børn og unge i Grækenland på nuværende tidspunkt. Faros fokuserer særligt på at hjælpe denne gruppe. Et drop-in center og shelter fungerer som en sikker base, hvor de kan få et trygt sted at bo og mad at spise. Undervisning i Faros’ uddannelsescenter giver dem mulighed for at genoptage deres skolegang og opleve glæden ved at lære igen. Gennem sociale og sportsaktiviteter, såsom fodbold, får børnene lov til at smile og for en stund glemme deres svære situation. Ydermere driver Faros også et center for unge mødre og deres børn, hvor helt basale behov dækkes.

Hvad kommer du til at lave?

Formålet er først og fremmest at indsamle viden om og indtryk af den europæiske håndtering af flygtningestrømmen. Vi samarbejder med lokale partnere, der arbejder i og omkring lejren, og du skal ud over din opgave med vidensindsamling også være klar på eventuelt at indgå i deres arbejde undervejs.

Vi er en NGO, der arbejder med formidling af emner relateret til flygtningestrømmen i Europa, og vi skal derfor afholde workshops på folkeskoler, gymnasier og højskoler efter rejsen.

  • Indsamle viden og indtryk
  • Forberede en workshop efter hjemkomst

FLB og Faros tilbyder:

  • Kost og logi
  • Transport

Du skal:

  • være mindst 22 år;
  • have erfaring med flygtningemnet, menneskerettigheder, internationalt NGO arbejde eller lignende*;
  • være klar på at rejse i en måned fra omkring d. 26. august (kost, logi og transport er betalt); og,
  • være en dygtig formidler, der kan fortælle om et politisk og kompliceret emne til danske børn og unge, der ikke nødvendigvis ved noget om emnet**.

* Dette kan være gennem jobs, studie, undervisning eller frivilligt arbejde. Vi navigerer i en kompleks situation med mange aktører og mennesker i udsatte positioner, og det er derfor vigtigt, at du har en basisviden om disse dynamikker.

** Du skal være indstillet på, at din indsats hos os ikke stopper, når du kommer hjem til Danmark, men at du skal kunne hjælpe til med at facilitere workshops og foredrag resten af skoleåret.

Hvis dette lyder som dig, så send en ansøgning til volontoer@flygtningeborn.dk.

Ansøgningen skal indeholde dit CV, hvorfor du gerne vil afsted, og hvilke kvalifikationer/kompetencer, der gør dig til den, vi leder efter.

Ved spørgsmål kan Maria Kondrup kontaktes på: 40892393

Læs mere om vores forskellige volontør-projekter herunder:
No items found.