Brothers Across Borders

Billedmateriale  |  
Videomateriale  |  
Lydmateriale  |  
Dokumenter  |  

Vær flygtning for en dag: Brothers Across Borders er det ultimative dilemmaspil for dine elever

Med det interaktive dilemmaspil Brothers Across Borders kan dine elever prøve at være en syrisk flygtningedreng, der skal finde sin bror, som er forsvundet. Det giver et realistisk billede af, hvad det vil sige at være flygtning.  

Pludselig står du under den bagende sol på en landevej i Syrien og kan se dine egne hænder. Du er Ismael. Din storebror Muhammad er flygtet til Tyrkiet, men din familie har mistet kontakten til ham. Som den næstældste dreng i familien, bliver du derfor sendt afsted for at finde ham, og for at finde et sikkert sted til din familie. Deres fremtid afhænger af dine valg.

Find den interaktive film her.

Find lærervejledningen her.

Det er vigtigt, at læreren forklarer sine elever, at flygtningesituationen i Syrien og Tyrkiet har ændret sig drastisk, siden spillet blev produceret. Tyrkiet har invaderet det nordlige Syrien og vil sende flygtninge tilbage over grænsen, så det er i dag næsten umuligt at flygte ud af Syrien på den måde, som Ismael gør i spillet.

Hvordan situationen har ændret sig siden starten af året og hvilke udfordringer det giver som flygtning, kan være omdrejningspunkt for undervisningsopgaver eller en diskussion i klassen, når eleverne har prøvet Brothers Across Borders.

Målgruppen for Brothers Across Borders er elever i udskolingen og i 1.g i gymnasiet i faget samfundsfag. Der medfølger en omfattende lærervejledning og stoffet kan tilgås ved at trykke her.    

Elevopgaver i forløbet

No items found.